Loading...
Bedrijfsadvies2018-09-25T14:09:12+00:00

Bepaal je koers met een effectief bedrijfsadvies

Een goede directeur kan ook zeilen. Je weet dan als geen ander hoe je koers kunt houden. Ook met tegenwind. Als je bepaalt welke richting je op wilt en welke obstakels je tegenkomt, gaat iedereen voor je overstag.

Breng lijn aan in je werk en leven

Volgens een bekend spreekwoord is twee kapiteins op een schip een heel slecht idee. Ik denk daar anders over. Als ex-directeur en life- en businesscoach denk ik dat de juiste hulp op het juiste moment het verschil kan maken tussen een zinkend schip en een behouden vaart. Daarom begeleid ik (als loods) dga’s en CEO’s bij belangrijke gebeurtenissen: in hun werk én privélevens. In mijn visie zijn dit namelijk geen twee gescheiden werelden. In mijn bestseller ‘Code 959’ ga ik hier dieper op in. Kern van mijn verhaal? Breng lijn aan in je werk en in je leven. Je bent namelijk dezelfde (en liefst authentieke) persoon.

Toekomstbestendig ondernemen

Tijdens seminars aan de Rabo Ondernemers Academie geef ik tips aan bazen van kleine en middelgrote bedrijven. Soms hebben ze geen idee van de slag die ze moeten maken om toekomstbestendig te zijn en te blijven. Stilstaan is meestal geen optie: ze moeten een keuze maken tussen doorgroeien op eigen kracht, consolideren, slim krimpen , kopen of verkopen. Lastig, zeker als het gaat om een bedrijf dat al jarenlang door een familie wordt gerund. Het kan dan moeilijk zijn om een beslissing te nemen. Als bedrijfscoach geef ik u een gedegen bedrijfskundig en organisatieadvies. Ik ben een gewaardeerde sparringpartner voor DGA’s en MT’s van kleine en middelgrote bedrijven.

Duurzaam en veilig veranderen

Sta je aan de vooravond van een grote verandering binnen je bedrijf? Dan is het goed om samen met mij de volgende 5 punten te bespreken:

  1. Trends
  2. Strategie
  3. Tactiek
  4. Leiderschap
  5. Operatie

Samen met jou bekijk ik in welke groeifase jouw bedrijf zich bevindt en of dat wenselijk is. Ik ben in staat om complexe vragen simpel te maken en je te voorzien van waardevolle praktische tips voor de nabije en de verre toekomst. Mijn opdrachtgevers kiezen voor mij vanwege mijn creatieve en praktische benadering van complexe organisatiekundige en bedrijfskundige vraagstukken.

Van Corporate refugee naar sparringpartner

Ooit maakte ik zelf deel uit van het topmanagement van een groot bedrijf en deed ik zelf overname. Het was die kans op een overname, van een trainings- en coachingsbureau die me deed besluiten om uit corporate life te stappen. Ik werd bewust een corporate refugee en richtte me op het geven van bedrijfsadvies en het geven van gastcolleges strategie en leiderschap op Nyenrode, Business School Nederland en de Rabo Ondernemers Academie. De combinatie van mijn ervaring in het bedrijfsleven, als ondernemer en die van de vele bijzondere coachingtrajecten die ik heb mogen verzorgen, maken mij een perfecte loods op jouw schip.

Meer informatie over bedrijfsadvies? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Contact opnemen

De toekomst van bedrijven in Nederland

Testimonials

Ferry-van-der-Vliet

“Pieter heeft ons laten zien dat grenzen daadwerkelijk verlegd kunnen worden. Hij heeft ons geholpen de juiste stappen te zetten richting de winstgevende, klantgerichte organisatie die wij nu zijn.”

Ferry van der Vliet, CEO Siemens VDO
Isabella-Occelli-van-Rooij

“Ik raad iedereen met een beetje lef aan de challenge met Pieter maar meer nog met zichzelf aan te gaan. Jouw innerlijke groei laat uiteindelijk je bedrijf en je naasten groeien. Pieter heeft mijn leven én mijn bedrijf diepgang gegeven wat uiteindelijk terug te zien is in onze cijfers.”

Isabella Occelli - van Rooij, Algemeen Directeur AVB Vertalingen
Frans van Dijk

“Pieter de Vries heeft bij ons een heldere structuur neergelegd en vervolgens de troepen gemobiliseerd om ook daadwerkelijk innovatief te gaan handelen. Pieter kan als geen ander de organisatie blijven confronteren met het doorbreken van vastgeroeste patronen.”

Frans van Dijk, CEO North West Europe Smurfit Kappa

Vraag gratis whitepaper aan!
“De toekomst van kleine en middelgrote bedrijven in Nederland”

Corporate cliënts