Pieter de Vries
Jij bent een CEO of DGA die zich wel eens afvraagt:
Haal ik wel het optimale uit mezelf en mijn bedrijf?
Kennismaken?
Vrijblijvend en vertrouwelijk

Cliënten

Audi logo
Siemens logo
ING logo
KPN logo
Duracell logo
AirFrance KLM logo

Bedrijf kopen: waar moet je op letten?

Een bedrijf kopen is geen kunst. Het juiste bedrijf voor de juiste prijs onder de juiste voorwaarden kopen wél. En wat gebeurt er daarna? Voeg je de bedrijven samen, gedeeltelijk of juist niet? Hoe geef je de nieuwe samenwerking vorm? Hoe reageren medewerkers op de nieuwe eigenaar? Een bedrijf kopen is als een schaakspel. Vooruitdenken is een must. Een expert van buitenaf kan dan van grote toegevoegde waarde zijn. Met een ervaren businesscoach of een Fusie en Overname adviseur met verstand van zaken aan je zijde is de kans het grootst dat je een bedrijf koopt dat jou de toekomst biedt die je in gedachten hebt.

De meerwaarde van een bedrijfscoach als je een bedrijf koopt

Natuurlijk heb je voldoende kennis van de markt. En natuurlijk weet je hoe je moet onderhandelen. Maar als je eenmaal je zinnen hebt gezet op een bepaald bedrijf, kan het zijn dat je fouten maakt. Omdat je het bedrijf heel graag wilt kopen, of omdat de voorwaarden ingewikkelder zijn dan dat ze op het eerste gezicht lijken. Met een goede bedrijfscoach sta je dan steviger in je zakelijke schoenen.

Dit is hoe ik je kan helpen bij de aankoop van een bedrijf:

  • Eerste oriëntatie. Heb je plannen voor koop maar twijfel je tussen bedrijven? Ik kijk met jou naar wat bij jou, je ambities en de marktontwikkelingen past.
  • Team formeren. Bij de koop van een bedrijf is het belangrijk om een goed team te formeren. Ik help je bij het samenstellen van een team. Bijvoorbeeld: jouw accountant, een gespecialiseerde advocaat en jouw eigen fiscalist en ik als Fusie en Overname specialist. Met dit team bepalen we de beste prijs, de te volgen strategie en de gewenste voorwaarden.
    Als je wilt, run ik het project zodat jij je op je core business kunt richten en doe ik de onderhandelingen voor jou.
  • Begeleiding na de koop. Veel adviseurs en coaches denken dat hun werk erop zit als de koop is gesloten. Dat is niet zo. Het werk begint dan vaak pas. Want een overname heeft invloed op het bedrijf, de medewerkers, de klanten en de processen in de onderneming.

Een bedrijf kopen is netwerken

Een bedrijf kopen begint eigenlijk al ruim voor de eerste onderhandelingen. Een bedrijf kopen is vaak een kwestie van gunnen en de ideale fit. Dat betekent dat je al ruim voor de koop moet investeren in de bedrijven die je op het oog hebt. Niet met kapitaal, maar met interesse en vrijblijvende gesprekken. Het duurt vaak jaren voordat een bedrijf echt kan worden gekocht. Het kan dus nooit kwaad om daar alvast mee te beginnen. Ook hier kan ik als sparringpartner je bij helpen als je dat wilt.

Ervaring

Pieter, geweldig bedankt!

Joop van den Ende, CEO and Founder Stage Holding

De aanwezigheid van Pieter vanaf het eerste moment tot aan het moment van tekenen heeft mij geholpen het best haalbare resultaat uit de verkoop van mijn bedrijf te halen.

Eelco Boonstra, Algemeen directeur Liftconsult b.v.

Pieter heeft onze fusie en overname begeleiding en innovatie jaren lang op een fantastische, betrouwbare wijze een impuls gegeven.

Jan de Roos, Voorzitter Raad van Bestuur NDC|VBK De uitgevers

Bekend van:

BNR Nieuwsradio logo
FD logo
NRC logo
MT Sprout logo
NPO1 logo
Het Parool logo

Van voorbereiding tot (ver)koop

Een bedrijf kopen? Ik help je al businesscoach ook bij het voorbereiden ervan. Ik heb jarenlange ervaring in het bedrijfsleven. Ook fusies, overnames, koop-en verkoop van een bedrijf kennen geen geheimen meer voor mij. Het komt regelmatig voor dat ik in mijn eigen netwerk interessante opties zie. Ik ben een verbinder pur sang. Ik zie kansen en deel ze graag met jou en help je daarna om je plannen waar te maken.