Als eigenaar ben je voortdurend bezig met het vooruitbrengen van jouw bedrijf. Een lastige taak want naast dat je constant de ontwikkelingen binnen jouw branche moet monitoren, moet je ook nog de ontwikkelingen op het gebied van acquisitie, marketing en management nauwlettend in de gaten houden.
Het hebben van een ervaren business coach is dan geen overbodige luxe maar eerder een noodzaak. Accountability is een van de grootste voordelen van samenwerken met een business coach. Het is lastig om eerlijk tegen jezelf te zijn over jouw bedrijf en er objectief naar te kijken. Ik zal je altijd de waarheid vertellen, ook als je deze liever niet wilt horen.
Er komt onvermijdelijk een punt waarop je business stagneert. Je kunt maar tot een bepaald punt komen zonder hulp van anderen. Zie het als de levenscyclus van een bedrijf. Ik ken het klappen van de zweep, omdat ik zelf al die fases heb doorlopen in mijn loopbaan en al 15 jaar ondernemers coach. Ik breng je van waar je nu bent, naar waar je wilt zijn.
Waar kan een business coach je mee helpen?

Strategie en planning

Een coach daagt je uit om anders te denken en duidelijke doelen te stellen. Natuurlijk heb je zelf ook ideeën en een visie voor jouw bedrijf maar toch kan het zeer waardevol zijn om over de strategie te sparren met iemand die het allemaal al eens gezien en gedaan heeft. Een ervaren business coach wijst je op de gevaren en kansen en vertelt je waar je zelf nog beter in moet worden.

Accountability

Het is bijzonder om te zien hoe gemakkelijk het is om belofte aan onszelf te breken en hoe moeilijk het soms is om waar te maken wat we aan een ander beloven. Een business coach fungeert als accountability partner. Een coach dwingt je om doelen te stellen en een strategie te ontwikkelen om deze te behalen.

Jouw bedrijf laten groeien

Het maakt niet uit waar jouw bedrijf nu staat, zolang het maar duidelijk is waar je naartoe wilt. Een business coach helpt je de mogelijke knelpunten die de groei van jouw bedrijf in de weg staan te identificeren en deze aan te pakken zodat je gezond kunt groeien.

Persoonlijke begeleiding

Een business coach daagt je uit out-of-the-box te denken en test of je wel écht bereid bent om te groeien en er dus ook iets voor te offeren. Als iemand die het allemaal al eens gezien en gedaan heeft, fungeert een coach ook als rolmodel die een enorme hoeveelheid aan praktijkervaring met zich meebrengt.
De belangrijkste maatstaf voor het selecteren van een business coach is niet zozeer het aantal technische hulpmiddelen die je leert, die kunnen namelijk zomaar over 2 jaar al verouderd zijn. De waarde van een goede business coach zit in de ‘mentale tools’ die je aangereikt krijgt die je helpen naar succes, zowel privé als zakelijk. Kijk goed bij wie je kiest of de persoon het zelf goed voor elkaar heeft, want je kunt alleen leren fietsen van iemand die kan fietsen.