Een bedrijfsovername is een serieuze aangelegenheid en er komen veel zaken op je af. Je kunt op verschillende manieren een bedrijf verkopen of overnemen en daarvoor ben je op zoek naar de juiste adviseur. Dit complexe proces wil je uiteraard zo goed mogelijk laten verlopen en elke stap weegt mee. Of je nu van plan bent je bedrijft te verkopen of een bedrijf te kopen, er zal due diligence plaatsvinden. Jij kent als geen ander de ins en outs van jouw bedrijf en markt maar je koopt- of verkoopt niet elk jaar een bedrijf. Daarom wil je bij een bedrijfsovername een team van experts tot je beschikking hebben.

Het beste resultaat voor jou

Door tijdig je zaken op orde te hebben, kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan en weet je zeker dat je het hoogst mogelijke bedrag voor jouw bedrijf krijgt, of niet teveel betaalt in het geval van een bedrijfsovername. Daarom wil je een bedrijfsovername adviseur met de nodige ervaring en die 24 uur per dag voor je klaar staat. Advies van een bedrijfsovernamespecialist is onmisbaar. Iemand die doortastend te werk gaat, die weet waar mogelijke valkuilen liggen en die jou en jouw bedrijf helpt dit hoofdstuk succesvol af te ronden. Bovendien zoek je een bedrijfsovername adviseur die jouw bedrijfsstrategie begrijpt om zodoende te anticiperen op wat er te doen staat. Daarnaast zoek je een bedrijfsadviseur die weet hoe belangrijk het is om de zakelijke aspecten goed voor ogen te hebben, maar ook de emotionele aspecten inziet. Want één ding is duidelijk: een bedrijfsovername is spannend en er komen veel emoties bij kijken. Het merendeel van de besluiten wordt gemaakt op basis van gevoel en het is van cruciaal belang hier ruimte en aandacht aan te schenken.

Het gaat om het spel én de knikkers.

Wat je van mij als bedrijfsovername adviseur mag verwachten:

  • Vakkundigheid, vakkennis en ruime ervaring
  • Daadkracht en discretie
  • Inlevingsvermogen in de specifieke bedrijfsstrategie
  • Het inzetten van een werkwijze die geschikt is voor alle betrokkenen en het project van A tot Z optimaliseert
  • Professionele én persoonlijke aandacht voor zakelijke aspecten en tevens emotionele aspecten
  • Het effectief en zorgvuldig in contact brengen van de juiste partijen
  • Begeleiding om alle betrokkenen te helpen naar een succesvolle transactie

Bovendien heeft een bedrijfsovername adviseur oog voor familiaire en/of andere gunfactoren die mee kunnen spelen, de opbrengstmaximalisatie en eventuele beperkte financieringsmogelijkheden.

Als professioneel bedrijfsovername adviseur weet ik dat een bedrijfsovername een uniek traject is. Daarom hecht ik veel waarde aan een passende persoonlijke begeleiding. Niet alleen is het noodzaak de juiste stappen te zetten op zakelijk vlak, ik begeleid je ook bij eventuele persoonlijke en emotionele hordes. Ik speel de rol van professioneel strateeg, sparringpartner en vertrouwensman.

Dit zeggen mensen over mij

“Pieter, geweldig bedankt!”
Joop van den Ende, CEO and Founder Stage Holding

“De aanwezigheid van Pieter vanaf het eerste moment tot aan het moment van tekenen heeft mij geholpen het best haalbare resultaat uit de verkoop van mijn bedrijf te halen.”

Eelco Boonstra, Algemeen directeur Liftconsult b.v.

“Pieter heeft onze fusie en overname begeleiding en innovatie jaren lang op een fantastische, betrouwbare wijze een impuls gegeven.”

Jan de Roos, Voorzitter Raad van Bestuur NDC|VBK De uitgevers

Recente publicaties over bedrijfsoverdrachten

  • Management buy out

Management buy-out

12 maart 2021|

Je staat op het punt om de fakkel over te dragen en je bedrijf te verkopen of je staat op het punt om een onderneming over te nemen waar je al werkzaam bent. In beide [...]