Pieter de Vries
Jij bent een CEO of DGA die zich wel eens afvraagt:
Haal ik wel het optimale uit mezelf en mijn bedrijf?
Kennismaken?
Vrijblijvend en vertrouwelijk

Cliënten

Audi logo
Siemens logo
ING logo
KPN logo
Duracell logo
AirFrance KLM logo

Teamcoaching aan de hand van de 6 drijfveren

Drijfveren hebben enorm veel invloed op het gedrag, de energie en de effectiviteit van mensen. En dat niet alleen, aan de hand van drijfveren kun je individuen en teams beter laten functioneren. Waarom? Omdat ze de binding tussen mens en organisatie versterken. En dit is direct ook de reden waarom de 6 drijfveren niet mogen ontbreken bij teamcoaching. Een goede businesscoach begint met het meten en inzichtelijk maken van ieders drijfveren. Zo gaan de teamleden elkaar en zichzelf beter begrijpen.

De grote kracht van RealDrives

Weleens gehoord van RealDrives? RealDrives is een krachtige methodiek om op basis van drijfveren het menselijk handelen te doorgronden en te veranderen waar dat nodig is. Een teamcoach kan op basis van deze drijfveren zorgen dat mensen effectiever functioneren in hun teams. RealDrives gebruikt voor elke drijfveer een specifieke kleur: paars, rood, blauw, groen, oranje en geel. Deze kleuren vormen een soort kleurentaal die niet alleen persoonlijke trekken, maar ook waarnemingen en gedrag kan kenschetsen. Er wordt dus een beeld gegeven van iemands voorkeuren, van de manier waarop iemand zijn of haar omgeving waarneemt en van de manier waarop iemand zich in die omgeving gedraagt. En dat is nou precies wat RealDrives zo krachtig maakt en waarom een businesscoach graag met deze methodiek werkt.

Ervaring

Persoonlijke groei stopt nooit. Pieter brengt je naar de essentie, werkt gestructureerd en volledig op maat. Hij blijft je verrassen met inzichten haalt zo feilloos je kracht naar boven.

Lucas Petit, Directeur Hoscom

Pieter beloofde mij een 9 te zijn maar bleek een 10! Zijn belofte maakte mij heel erg nieuwsgierig en ben het avontuur aangegaan. Heftig maar heilzaam. Ik ben ontzettend blij met dit kado op mijn pad en het heeft mij enorm veel gebracht. Ik ben een gelukkig mens geworden.

Liesbeth Ament, Liesbeth Ament Makelaars

Stilstaan bij groei, ware groei. Dat inzicht was voor mij de sleutel om uit de stroomversnelling van alle dag te stappen en mijzelf tijd te gunnen uit te vinden waarom ik ben, wie ik ben, wat ik doe, wil en kan. Pieter heeft me met volle overtuiging, energie en inzet geholpen het verleden te laten, de toekomst te omarmen maar vooral te zijn in het nu….! Ik heb mijn bestemming en weg gevonden, ik ben hem enorm dankbaar.

Jan Erik van Dijk, Director Global Brand Marketing Jack Wolfskin

Bekend van:

BNR Nieuwsradio logo
FD logo
NRC logo
MT Sprout logo
NPO1 logo
Het Parool logo

De kleurentaal

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen karaktertrekken. De kleurentaal geeft de 6 drijfveren allemaal een eigen kleur. Deze verdeling van kleuren geven een unieke samenstelling. Onderstaand de kleurentaal van elke drijfveer:

 • 1. Paars: De drijfveer die streeft naar vertrouwdheid, veiligheid en geborgenheid. Sleutelwoorden zijn: dienstbaarheid, eenheid, zorgzaamheid.
 • 2. Rood: De drijfveer die streeft naar een eigen domein. De drijfveer geeft snelheid, maar ook felheid. Sleutelwoorden zijn: snel, alert, onverschrokken.
 • 3. Blauw: De drijfveer die streeft naar orde en zekerheid. Sleutelwoorden zijn: duidelijkheid, discipline, betrouwbaarheid.
 • 4. Oranje: De drijfveer die streeft naar resultaten en vooruitgang. Sleutelwoorden: ambitie, status, doelgerichtheid, flexibiliteit.
 • 5. Groen: De drijfveer die de menselijke maat nastreeft en onderlinge harmonie vooropstelt. Sleutelwoorden zijn: gelijkheid, openheid, spontaniteit, delen.
 • 6. Geel: De drijfveer die streeft naar het verwerven van kennis en inzicht. Sleutelwoorden: begrip, consistentie, visie en toekomst.

De kleurentaal geeft een goede indicatie van wat mensen prettig en onprettig vinden, waar ze energie van krijgen of juist energie aan verliezen. Door kleuren te bekennen wordt de samenwerking en in de teams bevordert. Samenwerking in teams gaat namelijk over je eigen kleur inzetten naast de kleur van een ander, en niet mee te kleuren met die ander. Een business coach gebruikt een kleurentaal om zelfinzicht, effectieve communicatie en organisatieontwikkeling te bevorderen.

Een businesscoach stuurt op drijfveren

Om te zorgen dat er optimaal wordt samengewerkt in teams, is het belangrijk dat er teamcoaching plaatsvindt. Bij teamcoaching stuurt een bedrijfscoach op de drijfveren. Ons handelen en denken wordt namelijk sterk bepaald door onze drijfveren. De drijfveren geven ons inzicht in het functioneren van een team. Teamcoaching door middel van RealDrives is zeer geschikt om:

 • Cultuurpatronen inzichtelijk en bespreekbaar te maken
 • De onderlinge samenwerking in en tussen teams te verbeteren
 • Beter te begrijpen hoe je mensen moet motiveren
 • De communicatie onderling effectiever te maken
 • Te snappen waarom mensen doen wat ze doen
 • De organisatie beter te laten functioneren
 • Leiderschap te professionaliseren

Recente publicaties over teamcoaching

 • Verschil tussen coachen en adviseren

Coachen en adviseren: wat is het verschil?

De begrippen coachen en adviseren worden regelmatig door elkaar gehaald, waarbij bewust of onbewust gedacht wordt dat beiden dezelfde definitie hebben. In wezen zijn beide typen begeleiding zeer verschillend in uitvoering en is het belangrijk [...]