Business coach: een sparringpartner die veel oplevert

Het gaat goed met je. Tenminste: dat zeggen ze. Je maakt winst, je hebt mensen in dienst en alles loopt op rolletjes. Iedereen complimenteert je met hoe je de dingen voor elkaar hebt. Geen enkele reden dus om het roer om te gooien toch? Tenzij….je merkt dat je goedlopende bedrijf een bron van stress is geworden. Hoe hard anderen ook roepen dat je succesvol bent: je voelt het niet. En om nou te zeggen dat je gelukkig wordt van dat wat je doet?

Twijfelen is gezond. Hulp vragen bij twijfel ook

Het is volstrekt normaal om te twijfelen aan wat je aan het doen bent. Het is goed om stil te staan bij die twijfel. Soms is er meer aan de hand. Je merkt dat je het type leidinggevende bent geworden voor wie je zelf niet zou willen werken. Of het valt je op dat het draagvlak onder je medewerkers aan het afnemen is. Je hebt het gevoel dat je bedrijf en je bedrijfsvoering kwetsbaar is en het lukt je niet om precies uit te leggen waarom. Er is niks mis met je cijfers, je groeit gestaag maar je bedrijf lijkt met je aan de haal te gaan. Een Life en Business Coach kan je daarbij helpen. Ik ben zo’n coach.

Coach met ervaring als manager

Ik heb ervaring als manager en management adviseur. Ik kan me dus goed inleven in verschillende perspectieven. Ook ben in gastdocent strategie en marketing aan de Nijenrode Business University en de Business School Nederland. Ik heb in mijn loopbaan altijd corporate functies afgewisseld met een coachende rol. Zo was ik mede eigenaar van Mandev Benelux en commercieel directeur bij Joop van de Ende. Ik coach mensen, teams en organisaties.

Zeven sleutelfactoren voor succes

Samen met jou herdefinieer ik succes. Wat is succes voor jou? Wanneer leidt je echt een gelukkig en succesvol leven? Als bedrijfscoach wil ik je laten zien hoe je succes en geluk kunt combineren. We gaan aan de slag met de zeven sleutelfactoren voor succes, namelijk:

 1. Talent
 2. Toegevoegde waarde
 3. Onderscheidend vermogen
 4. Belofte
 5. Keuze
 6. Verandering
 7. Vastberadenheid

Met deze vragen laat ik je zweten

Bij elke sleutelfactor hoort een vraag. Als je kiest voor mij als business coach stel ik je de volgende vragen:

 • Gebruik ik mijn talenten?
 • Voeg ik waarde toe aan mijn leven?
 • Ben ik anders dan anderen?
 • Maak ik waar wat ik beloof?
 • Maak ik keuzes? Verander ik?
 • Ben ik vastberaden?

Aan het einde van ons traject kun je alle vragen met ja beantwoorden. En daarmee is je kans op succes aanzienlijk groter.

Ontdek je supertalent

In onze gesprekken gaan we het hebben over jouw talenten. Wat is jouw talent? En gebruik je dat talent ook? Er komen ongetwijfeld aannames over jezelf voorbij. Ik houd je een spiegel voor en wil weten of je iets waarom je iets doet. Omdat anderen denken of willen dat je er goed in bent of omdat je het zelf wilt? Soms ben je in een bepaalde rol gegroeid en kom je erachter dat die rol niet bij je past. Terwijl je omgeving lyrisch is over je kwaliteiten als manager of ondernemer heb jij steeds meer het gevoel dat je een rol hebt aangenomen. Dat houd je niet vol. De meest inspirerende collega’s uit de corporate wereld waren de mensen die weten waar ze heel erg goed in zijn. Voor dat talent reserveerden ze al hun tijd en aandacht. Voor de zaken waar ze minder getalenteerd voor waren zochten ze andere oplossingen.

Spieken moet

Zoals ik heb geleerd van mijn managers en collega’s wil ik jou ook leren om op zoek te gaan naar iemand in je directe omgeving die een inspirator kan zijn voor jouw bedrijf. Iemand die je bewondert omdat ze een bepaald supertalent hebben. Dat hoeft niet te gaan om iemand uit jouw vakgebied. Het kan ook gaan om iemand die dichtbij jou staat. Of misschien wel iemand die op een totaal andere manier in het leven staat als jij. Als business coach laat ik je zien wat je van het talent van anderen kan leren. Beter nog: hoe je moet leren van de talenten van anderen. En hoe je ook moet zien wat de talenten van je medewerkers zijn. Omdat je niet alleen kunt groeien maar talenten moet bundelen om succesvol te kunnen zijn.

 SWOT analyse van je persoonlijkheid

Elke ondernemer en manager is bekend met het fenomeen SWOT analyse: een overzicht van de sterke en zwakke kanten van je bedrijf en de bedreigingen in de markt. Als business coach maak ik een SWOT analyse van jouw persoonlijkheid. Wat zijn jouw sterke en zwakke punten en op welke manier bedreigen anderen die punten. Eigenlijk is het woord business coach misleidend. Ik geloof namelijk niet in managers met een werk en met een privé persoonlijkheid. Het is onmogelijk en uitputtend om van 9 tot 5 een andere houding aan te nemen. Bovendien ga je dan niet uit van jezelf als persoon. Het is niet meer dan logisch dat je privé dezelfde zwaktes hebt als onder werktijd. Ik schreef er zelfs een boek over: het 959 model.

Van manager naar inspirator

Klinkt makkelijk: van jezelf als persoon uitgaan. Toch weet ik uit eigen ervaring hoe moeilijk het is. Het duurde lang voordat ik erachter kwam dat ik geen manager maar een inspirator ben. Ik wilde niets liever dan een manager zijn en kwam er achter dat ik liever een uitstekende inspirator was dan een redelijke manager. Even slikken want ik was opgegroeid en vergroeid met het idee dat het beroep van manager me gelukkig zou maken. Als business coach help ik graag anderen bij het herontdekken van jouw pad. En voor een goede manager blijf ik een zwak houden.

Gratis telefonisch consult inplannen

Testimonials

Lucas-Petit

“Persoonlijke groei stopt nooit. Pieter brengt je naar de essentie, werkt gestructureerd en volledig op maat. Hij blijft je verrassen met inzichten haalt zo feilloos je kracht naar boven.”

Lucas Petit, Directeur Hoscom
Ferry-van-der-Vliet

“Pieter heeft ons laten zien dat grenzen daadwerkelijk verlegd kunnen worden. Hij heeft ons geholpen de juiste stappen te zetten richting de winstgevende, klantgerichte organisatie die wij nu zijn.”

Ferry van der Vliet, CEO Siemens VDO
Isabella-Occelli-van-Rooij

“Ik raad iedereen met een beetje lef aan de challenge met Pieter maar meer nog met zichzelf aan te gaan. Jouw innerlijke groei laat uiteindelijk je bedrijf en je naasten groeien. Pieter heeft mijn leven én mijn bedrijf diepgang gegeven wat uiteindelijk terug te zien is in onze cijfers.”

Isabella Occelli - van Rooij, Algemeen Directeur AVB Vertalingen