Pieter de Vries
Jij bent een CEO of DGA die zich wel eens afvraagt:
Haal ik wel het optimale uit mezelf?
Kennismaken?
Vrijblijvend en vertrouwelijk

Cliënten

Audi logo
Siemens logo
ING logo
KPN logo
Duracell logo
AirFrance KLM logo

Life coaching: luxe of noodzaak?

Een drukke baan, een relatie, een gezin, jouw gezondheid én een sociaal leven onderhouden. Soms loopt alles op rolletjes, op andere momenten loop je juist vast. Leerzaam in veel gevallen; maar als het lang duurt, kom je je eigen grenzen tegen. Waar eerst alles ogenschijnlijk lukte, lijkt het nu mis te gaan. Je twijfelt aan een aantal dingen en je bent jezelf een beetje kwijt. Life coaching kan je helpen om weer de juiste prioriteiten te stellen en actie te ondernemen om je leven weer op orde te krijgen.

Van corporate refugee naar life coaching

Een life coach is er niet alleen voor ondersteuning in je privéleven. Een goede coach kijkt hoe jij functioneert in alle omgevingen waarin jij je beweegt. De kans is namelijk groot dat je zakelijk en privé moeite hebt met dezelfde thema’s. Ik weet dat zelf als geen ander. Een vervroegde midlife crisis maakte van mij een corporate refugee: ik nam afscheid als directeur in het bedrijfsleven en ging aan de slag als business- en life coach. Een combinatie die niet los kan worden gezien. Ik schreef daar een boek over: Code 959, dat een bestseller werd.

Verwachtingsmanagement maakt jou succesvol en gelukkig

Tijdens mijn werk als directeur en manager viel me op dat mensen die succesvol zijn een gemene deler hebben: ze zijn goed in verwachtingsmanagement. Niet alleen zakelijk, maar ook privé. Succesvolle mensen zijn zuinig met hun aandacht, energie, tijd en geld.

In Code 959 leg ik uit hoe succes en geluk “maakbaar” is. Als life coach help ik je met praktische, simpele leefregels die ervoor zorgen dat de kans op succes en geluk groter wordt. Niet alleen privé, maar ook zakelijk. Aan de hand van praktijkervaring en wetenschappelijke literatuur laat ik zien hoe je met een frisse blik naar jezelf kunt kijken. Samen gaan we aan de slag met jouw issues en ontwikkeldoelen. En nee, dat kost niet ontzettend veel tijd. Het levert je tijd op. Precies zoals die succesvolle managers doen waar ik het al eerder over had: spendeer je tijd en energie alleen aan dingen die dat ook waard zijn en besteed de rest uit. Je zult verbaasd zijn over wat het je opbrengt.

Ervaring

Persoonlijke groei stopt nooit. Pieter brengt je naar de essentie, werkt gestructureerd en volledig op maat. Hij blijft je verrassen met inzichten haalt zo feilloos je kracht naar boven.

Lucas Petit, Directeur Hoscom

Pieter beloofde mij een 9 te zijn maar bleek een 10! Zijn belofte maakte mij heel erg nieuwsgierig en ben het avontuur aangegaan. Heftig maar heilzaam. Ik ben ontzettend blij met dit kado op mijn pad en het heeft mij enorm veel gebracht. Ik ben een gelukkig mens geworden.

Liesbeth Ament, Liesbeth Ament Makelaars

Stilstaan bij groei, ware groei. Dat inzicht was voor mij de sleutel om uit de stroomversnelling van alle dag te stappen en mijzelf tijd te gunnen uit te vinden waarom ik ben, wie ik ben, wat ik doe, wil en kan. Pieter heeft me met volle overtuiging, energie en inzet geholpen het verleden te laten, de toekomst te omarmen maar vooral te zijn in het nu….! Ik heb mijn bestemming en weg gevonden, ik ben hem enorm dankbaar.

Jan Erik van Dijk, Director Global Brand Marketing Jack Wolfskin

Bekend van:

BNR Nieuwsradio logo
FD logo
NRC logo
MT Sprout logo
NPO1 logo
Het Parool logo

Breng lijn aan in je werk en in je leven

In Code 959 leg ik uit hoe je lijn in je leven en in je werk aanbrengt. Ik omschrijf drie levensfasen waar iedereen ooit mee te maken krijgt:

  1. Ik wil iemand worden die ik nog niet ben
  2. Ik wil weer de persoon worden die ik ooit was
  3. Ik ben tevreden met wie ik nu ben

In elk van die fasen kan een life coach een waardevolle ondersteuning zijn. Uit Code 959: “Ieder leven is een golfbeweging, met pieken en dalen, met dag en nacht, met eb en vloed, met zomer, herfst, winter en lente. Hoe je met deze wisselingen ‘de wisseling van de seizoenen’ omgaat, dat is de kunst van het leven. Je kunt de situatie niet veranderen, wel hoe je daarmee omgaat.”

Recente publicaties over life coaching

  • Waarde toevoegen

Voeg jij waarde toe in het leven?

Toegevoegde waarde: ‘De verhoging van de betekenis die iets heeft’ (Van Dale). De tweede sleutelfactor voor succes en geluk is toegevoegde waarde. Deze factor houdt verband met de eerste sleutelfactor. Ging het er bij de [...]

  • Richard Branson - talent

Gebruik jij jouw talenten?

Bij deze eerste sleutelfactor voor succes en geluk gaat het om jouw talenten. Volgens de definitie van Van Dale is talent: een gave (al dan niet door God geschonken), met betrekking tot het gebruik dat [...]

  • Verschil tussen coachen en adviseren

Coachen en adviseren: wat is het verschil?

De begrippen coachen en adviseren worden regelmatig door elkaar gehaald, waarbij bewust of onbewust gedacht wordt dat beiden dezelfde definitie hebben. In wezen zijn beide typen begeleiding zeer verschillend in uitvoering en is het belangrijk [...]